Spouwmuur
isolatie

 
iStock-542095422.jpg
 

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw huis en de meest rendabele vorm van isolatie. U verlaagt uw energierekening, het is beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Uw woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

 
Boren

1. boren

Om de spouwmuren te vullen worden er eerst gaatjes geboord in uw voegen. Dit gebeurt in de kruising van de stoot- en lintvoeg.

Spouw vullen

2. isoleren

Via de gaten wordt het isolatiemateriaal (minerale glaswol) zorgvuldig aangebracht. De spouwmuren worden volledig gevuld.

Dichtvoegen

3. dichtvoegen

De gaatjes worden netjes afgewerkt met op kleurgebracht cement. Als het klaar is ziet u er niets meer van en onderhoud is niet nodig.

 
 

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.

U heeft een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen ziet u of uw huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.

U heeft een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfelt u over de status of aanwezigheid van de spouw? De adviseur kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer u een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.

U heeft een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van uw woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

 
blue-ocean-water-5412.jpg
 
Spouw vullen parels Edwin staand.jpg

Minerale glaswol

Pluimers Isolatie maakt gebruik van HR IsoWool. Het isoleren van de spouwmuur met minerale glaswol is een uitstekend middel tegen de alsmaar stijgende energiekosten. Voor spouwmuurisolatie met wol maken wij gebruik van het unieke isolatieproduct HR IsoWool. HR IsoWool is een hoogwaardig isolerende minerale wol die met name geschikt voor het isoleren van spouwmuren. De minerale glaswol heeft een Rd-waarde van 1,76 bij 6 cm spouw.

Prijs/kwaliteit
De minerale glaswol is een product met een erg goede prijs/kwaliteit waardering.

Optimale vulling
Optimale vulling en verdeling in de spouwmuur zonder kans op inzakking.

Vochtwerend
De wol is vochtwerend, waterafstotend en dampdoorlatend.

Akoestische waarde
HR IsoWool beschikt over een prima akoestische waarde.

 
 

Ook weten hoeveel spouwmuurisolatie u kan besparen?