Energierijk Voort organiseert op woensdag in Oude-Tonge en woensdag 18 januari 2017 in informatieavonden over bewust omgaan met energie. Tijdens deze avonden krijgen inwoners uitleg over de mogelijkheden om zelf energie te besparen en energiekosten te verlagen. Alle inwoners die interesse hebben in duurzaamheid en energiebesparing zijn van harte welkom om een avond bij te wonen.

De gemeente wil de duurzame ontwikkeling versnellen door samen met particulieren bewust te werken aan een duurzame toekomst. Voor woningeigenaren zijn er verschillende manieren om energie te besparen, comfort te verhogen en kosten te verlagen. Om hen te informeren over de mogelijkheden, organiseert Energierijk Voorst twee informatieavonden over bewust omgaan met energie.

Locaties en tijden

De informatieavonden vinden plaats op twee locaties. Maandag 16 januari 2017 vindt de informatieavond plaats in De Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge en woensdag 18 januari 2017 is de avond in ’t Haegse Huus, Haagsestraat 4-A in Stellendam. Beide avonden starten om 19.30 uur en zijn uiterlijk om 21.00 uur afgelopen. De avonden zijn openbaar en dus voor iedereen vrij toegankelijk.

 
 

Onderwerpen

Tijdens de avonden vertelt een beleidsadviseur van de gemeente Voorst over de doelstelling van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn. Daarbij wordt ingegaan op de mogelijkheden voor gratis advies en het aanvragen van ondersteuning bij financiering.

Daarnaast geeft iemand van de Pluimers uitleg over het project ‘Zon en Isolatie Collectief’. Een project om particulieren te helpen hun huis energiezuiniger te maken. Wat kunnen particulieren zelf doen om het comfort te verbeteren en energie te besparen en waar moet men juist voor oppassen?

Afsluitend vertelt een deskundige van Huis voor Energie over Zonnepanelen.