EnergieRijk Voort organiseert op woensdag 28 november, donderdag 29 november, maandag 10 december en dinsdag 11 december informatieavonden over de collectieve inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen. Tijdens deze avonden krijgen inwoners uitleg over de mogelijkheden om zelf energie te besparen en energiekosten te verlagen. Alle inwoners die interesse hebben in duurzaamheid en energiebesparing zijn van harte welkom om een avond bij te wonen.

De gemeente wil de duurzame ontwikkeling versnellen door samen met particulieren bewust te werken aan een duurzame toekomst. Voor woningeigenaren zijn er verschillende manieren om energie te besparen, comfort te verhogen en kosten te verlagen. Om hen te informeren over de mogelijkheden, organiseert Energierijk Voorst vier informatieavonden over bewust omgaan met energie.

Locaties en tijden

De informatieavonden vinden plaats op vier locaties.

Woensdag 28 november: Dorpshuis Op den Toega, Teuge (De Zanden 92 Teuge) Inloop 19.30
Donderdag 29 november: Gemeentehuis (H.W. Iordensweg 17 Twello) Inloop 19.00.
Maandag 10 december: MFC Klarenbeek (Bosweg 14 Klarenbeek). Inloop 19.30.
Dinsdag 11 december: Kriebelz Terwolde (Dorpsstraat 59 Terwolde). Inloop 18.45.

De avonden zijn openbaar en dus voor iedereen vrij toegankelijk. De avonden zullen bestaan uit twee delen: 1. Plenair; 2. Informatiemarkt. De presentatie duurt maximaal zo’n driekwartier en daarna zijn mensen vrij om persoonlijke vragen te stellen.

 
 
Informatieavond Voorst

Onderwerpen

Tijdens de avonden vertelt een beleidsadviseur van de gemeente Voorst over de doelstelling van de gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarbij wordt ingegaan op de mogelijkheden voor gratis advies en het aanvragen van ondersteuning bij financiering.

Daarnaast geeft iemand van de Pluimers uitleg over het project ‘Zon en Isolatie Collectief’. Een project om particulieren te helpen hun huis energiezuiniger te maken. Wat kunnen particulieren zelf doen om het comfort te verbeteren en energie te besparen en waar moet men juist voor oppassen?

Afsluitend vertelt een deskundige van Huis voor Energie over Zonnepanelen.