Samen energie besparen met het Zon en Isolatie Collectief 

Speciaal voor de inwoners van de gemeente Voorst organiseert EnergieRijk Voorst samen met de gemeente en de lokale dorpsbelangenverenigingen een collectieve inkoopactie: het Zon & Isolatie Collectief. In dit Zon & Isolatie Collectief zijn afspraken met verschillende leveranciers gemaakt die een goede kwaliteit en een scherpe prijs voor isolatie en zonnepanelen garanderen. Op die manier is energie besparen makkelijk en aantrekkelijk!

Read More
Floris Smienk
‘Zonder isolatie in de kou’

Stevig isoleren is nodig in Nederland, anders zitten we straks in de kou”, zegt Folkert Linnemans van Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward. De energie in een woning wordt immers pas vastgehouden als het huis goed geïsoleerd is. „We hebben duurzame energiebronnen in Nederland, zoals geothermie en biomassa, maar dat is niet genoeg om alle huishoudens ’s winters warm te krijgen.

Read More
Floris Smienk
Woningisolatie is de eerste stap naar een energiezuinige woning

Meer wooncomfort en een lagere energierekening zijn dé redenen om te gaan isoleren, blijkt uit onderzoek onder ruim 800 huiseigenaren door Isolatiebedrijf Pluimers, een van de partners van EnergieRijk Voorst voor de collectieve inkoopactie ‘Samen energie besparen’ in dorp Voorst. Opvallend bij deze actie voor isoleren en zonnepanelen is dat veruit de meeste interesse uitgaat naar zonnepanelen.

Read More
Floris Smienk
In 2050 een energieneutraal land

In december 2016 presenteerde toenmalig minister Kamp de Energie-agenda. Daarin staat dat het kabinet naar een klimaatneutraal Nederland wil. En dat mag geen honderd jaar meer duren. Nee, binnen nu en 32 jaar moet de CO2-uitstoot in ons land terug naar nul. Met deze ambitie wil het kabinet handelen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

Read More
Floris Smienk
Stijging van woningwaarde door zonnepanelen

Zonnepanelen op woningen; er is al veel onderzoek gedaan naar de terugverdienmodellen als de gehele levensduur gebruik wordt gemaakt van de zonnepanelen. Maar wat als de bewoner eerder verhuist? Zijn zonnepanelen juist een prachtig verkooppunt of brengt de investering bij woningverkoop niets op?

Read More
Floris Smienk
Wat kan jij nog beter isoleren?

Hoeveel jij in jouw huis kunt besparen hangt sterk af van hoe goed jouw woning nu geïsoleerd is en hoe zuinig je je huis verwarmt.Welke isolatiemaatregelen nodig zijn voor jouw woning, hangt af van de isolatie die al aanwezig is. Heb je geen idee hoe jouw huis geïsoleerd is? Kijk dan eerst naar het bouwjaar.

Read More
Floris SmienkComment